Mikä ihmeen SSL?

Oletko ajatellut että verkkosivuiltasi saattaa puuttua SSL-salaus? Mikä ihmeen SSL?

Kannattaa siis varautua ja välttyä ongelmilta, me kerromme miksi.

SSL tulee sanoista ”Secure Sockets Layer” joka tarkoittaa suojausprotokollaa luoden salatun yhteyden verkkopalvelimen (sivujesi koti) ja selaimen välille. Näin ollen verkkotapahtumat ovat suojattuja ja turvattuja.

Saattaa kuulostaa vaikealta mutta mitään rakettitiedettä se ei kuitenkaan ole.

SSL-salauksessa esimerkiksi asiakkaiden sivustolle syöttämät tiedot salataan, jolloin ulkopuoliset eivät pääse käsiksi asiakkaiden yhteys- ja tilaustietoihin.

Miksi sitten hankkia SSL-sertifikaatti?

1. Jotta antaisit hyvän vaikutelman yrityksestäsi heti ensi kättelyllä.

Nimittäin mikään ei karkota potentiaalista asiakasta sivustoltasi nopeammin kuin ilmoitus sivuston vaarallisuudesta. SSL-sertifikaatin hinta saattaa myös aluksi tuntua turhalta lisäkustannukselta, mutta kuinka monta menetettyä kauppaa tai kontaktia yrityksellä on varaa ottaa että kustannuksista säästetään?

Ensivaikutelma on asiakkaalle kaikki kaikessa ja ilmoitus tietoturvariskistä ajaa asiakkaan pois sivuiltasi. Harva jää sivustolle jonka selain ilmoittaa vaaralliseksi, jäisitkö sinä itse?

2. Sijoitu paremmin hakutuloksissa

SSL-sertifikaatti on myös helppo tapa parantaa hakukonenäkyvyyttä sillä Google pisteyttää SSL-sertifikaatilla suojatut sivustot paremmin hakutuloksissaan. Koska näkyvyys hakutuloksissa on suoraan verrannollinen sivujesi kävijämäärään, voi SSL-sertifikaatin hankinta helposti kääntyä positiiviseksi asiakas- ja kassavirraksi.

Esimerkiksi Google Chrome -selain merkitsee kaikki ilman SSL-suojausta olevat verkkosivustot turvattomiksi. Tämä siis koskettaa kaikkia niitä verkkosivustoja joita ei ole suojattu. SSL-suojauksen tunnistaa HTTPS-alkuisesta verkko-osoitteesta. Sertifikaatin käyttö kertoo sivun käyttäjälle että esimerkiksi verkko-ostokset on suojattu ja tietoliikenne salattu.

Kun sivusto on turvattu, Chrome selain merkitsee sen vihreällä ikonilla ja merkinnällä ”turvallinen. Google siis selvästi painostaa kaikkia verkkosivuja käyttämään SSL-Sertifikaatteja ja jää vain nähtäväksi milloin kaikki muut selaimet tulevat perässä.

Mikäli sinun sivuiltasi puuttuu SSL-sertifikaatti ja se näkyy turvattomana, ota yhteyttä meihin Verkkoverstaalla ja laitetaan turvallisuutesi kuntoon! =)


Jussi Jussi